NYHEDER     

Sådan fandt jeg på "My Own Collection-"

Den kollektion jeg kalder "My Own" blev påbegyndt i 1994 efter, at jeg havde besluttet udelukkende, at designe “efter eget hoved” uden hensyn til ønsker fra garnproducenter eller modemagasiner.
My Own Collection er udtryk for at jeg har frigjort mig fra forventninger fra den utålmodige og altid nyhedshungrende modeverden.

Enkelhed og kvalitet er mine nøgleord i en kontinuerlig udvikling af kollektionen. Derfor bliver My Own Collection kun suppleret med et mindre antal modeller hvert år, og derfor har jeg mulighed for en minutiøs gennemarbejdning af hver eneste design.

Mange udformninger bliver skitseret og beregnet og utallige farve- og mønsterprøver strikket, inden jeg selv strikker den endelige model og udarbejder opskrifter i de forskellige størrelser.

Jeg tilstræber at anvende strikketeknikker, der kombinerer stabil form, høj finish fra yderst til inderst og en let tilgængelig fremgangsmåde for håndstrik – ingen kan strikkes på maskine!

Mine kilder til inspiration er mange – garnprøverne i mit værksted – og så den evigt uforklarlige inspiration, der kommer af at se hvad der foregår på den globale kulturscene.

Kvaliteten i design og udførelse har jeg sikkert i hånden: Siden 1948, da jeg som femårig stolt strikkede den første sok til min far, har jeg altid beskæftiget mig med strik og uld – først med genbrugt uld fra danske efterkrigsfår – senere, mens jeg boede i Skotland og i Norge, med garnspinderiernes store mangfoldighed af garn.
I tidens løb er det blevet til ottehundrede publicerede opskrifter for garnfabrikker og modemagasiner i Norge og Danmark.

For at sikre, at kvaliteten når helt frem til den, der strikker og bruger, har jeg valgt udelukkende at levere
My Own Collection i færdige kits med opskrift, fotos og garn.

Garnet er for de fleste modeller valgt fra min Selection No. 2 af 100% Shetlandsuld, der på det skotske spinderi indfarves i de udvalgte farver før garnet bliver spundet.
For de fleste af garnerne er det levende farveudtryk opnået ved at flere uld-portioner i forskellige farver er sammenblandet inden spindningen. Alle designs leveres i flere farvesammensætninger.

My Own Collection er ikke bare for mig selv – modellerne er for alle der kan li’ kvalitetsstrik – og kan li’ mine designs.

God fornøjelse.


 Photos: Pressefotograf Marianne Andersen